Onze kandidaten

 • 1. Frank Wilschut
  Ik ben Frank Wilschut en woon in Voorburg dicht bij station Laan van NOI. Fijn om openbaar vervoer in de buurt te hebben en een gezellige buurt met veel lokale winkels. Het Corbulopark is mijn lievelingsplek in onze gemeente. Een fijne, groene plek om te spelen, ontmoeten en te sporten, een groene oase. 

  Ik ben erg gemotiveerd om ons hoopvolle ChristenUnie-verhaal voor Leidschendam, Stompwijk en Voorburg uit te dragen, want er is nog genoeg te doen. Ook in de lokale politiek kunnen we het verschil maken voor onze inwoners en daarom zet ik mij graag in voor de bloei van onze mooie gemeente.

  De ChristenUnie kiest voor duurzaam samenleven. Ik vind het belangrijk dat we werken aan herstel van vertrouwen in de overheid en in elkaar, over verschillen heen, omdat alleen zo onze samenleven een samenleving blijft. 

  TwitterInstagram
 • 2. Coert Bregman
  Mijn naam is Coert Bregman en ik ben geboren en getogen in Stompwijk en doe vrijwilligerswerk bij de Dorpskerk in Leidschendam. In het dagelijks leven projectmanager certificering gerelateerd aan de plantaardige sector. Ik ben praktisch ingesteld en hou graag overzicht. Met de agrarische achtergrond van de ChristenUnie en mijzelf, pleiten wij voor een toekomstvisie voor het buitengebied, meer aandacht voor de natuur, biodiversiteit en natuurbeleving. Als christelijke partij willen wij de verbinding maken tussen mensen uit de stad en het buitengebied. Als inwoner uit het mooie dorp Stompwijk en actief vrijwilliger in Leidschendam wil ik graag de verbindende schakel zijn tussen beide.

  Twitter
 • 3. Robbert Jan de Vries
  Ik ben Robbert Jan de Vries en woon samen met mijn vrouw Martine en onze dochter Loes in Voorburg. Hier ben ik ook geboren, getogen en getrouwd. Dat laatste was op Hofwijck, een van de mooiste plekken van onze gemeente, waar historie, cultuur, wetenschap en (een beetje) natuur samenkomen. De ChristenUnie wil recht doen aan mensen en aan de schepping vanuit de overtuiging dat zij door God gewild en gemaakt zijn. Dat blijkt ook uit het verkiezingsprogramma: wij kiezen voor vertrouwen en de menselijke maat. Onze inwoners staan centraal, niet de systemen. Daarom zet ik mij in voor deze partij.

 • 4. Robert Mansens
  Mijn wens voor Leidschendam-Voorburg is dat het een plek van verbinding is. Een gemeente met veel diversiteit, waarin we het samen willen doen: met ruimte voor verschil, maar tegen polarisatie. Ook willen wij ons krachtig inzetten voor een groene gemeente. Duurzame initiatieven vinden wij belangrijk, want de klimaatcrisis vraagt concrete actie! 

 • 5. Madelon Grant
  Ik zet me in voor ChristenUnie Leidschendam-Voorburg omdat politiek soms ver weg lijkt en moeilijk te beïnvloeden. Op lokaal niveau komt het dichterbij, wordt het tastbaarder. Daarom vind ik het ontzettend leuk om lokaal concreet een steentje bij te dragen. Ik vind het ook belangrijk dat de ChristenUnie vertegenwoordigd is in de politiek, om onze stem te kunnen laten horen. 

  Leidschendam! De mooiste plek in Leidschendam-Voorburg is voor mij het wandelpad met prachtige bloesembomen in het voorjaar, langs houtzaagmolen de Salamander, naar de sluis van Leidschendam. Maar ik kom ook graag in Stompwijk en Voorburg, elke kern heeft weer een eigen karakter.

  Meer ruimte voor de menselijke maat is voor mij wel het belangrijkste speerpunt van ons verkiezingsprogramma. Alle andere punten en concrete maatregelen komen eigenlijk daar op terug. Ik verlang naar een samenleving waarin ieder mens zich gezien voelt, zijn of haar talenten kan inzetten, een eerlijke boterham kan verdienen en voor familie en gemeenschap kan zorgdragen. De politiek moet zich inzetten om barrières of onrechtvaardige regels weg te halen, en zelf het goede voorbeeld daarin geven. Het verkiezingsprogramma van de CU doet allerlei heel concrete suggesties hoe dat zou kunnen.

  Waarom op de CU stemmen? Om te zorgen dat ook in de gemeente LV een christelijk en sociaal politiek geluid wordt ingebracht!

  Twitter
 • 6. Laura Jeninga
  Ik ben Laura, woonachtig in Leidschendam en ik sta op de lijst van de ChristenUnie.
  Samen met lijsttrekker Frank Wilschut heb ik het verkiezingsprogramma gemaakt voor Leidschendam-Voorburg, omdat ik geloof dat onze gemeente nog veel mooier kan worden.
  Ik studeer bijna af en helaas heb ik ook te maken met het woningtekort als starter. Daarom ben ik blij dat de ChristenUnie oplossingen biedt, zoals de tiny houses. Ben jij ook jong en wil je echt verandering zien? Stem dan op de ChristenUnie!

 • 7. Eva Wielenga-Knoester 
  Ik zet me in voor de ChristenUnie Leidschendam-Voorburg omdat de plekken waar wij wonen, waar we thuishoren, waar we vrienden ontmoeten en waar we werken of kerken belangrijk zijn voor ons welzijn. En toevallig woon ik hier, in Leidschendam-Voorburg. Dan kan ik niet anders dan deze gemeente mooier willen maken. Als je vindt dat iets beter of anders moet, dan moet je ook bereid zijn je handen uit de mouwen te steken. Een van de mooiste plekken in onze gemeente vind ik de zogenaamde kwispelroute. Deze loopt dwars door Voorburg. Hier loop ik vaak 's avonds een rondje. Soms alleen, soms met een vriendin. De route is groen en best wel weids opgezet. Steeds weer kom je in een klein of groter parkje, en toch voelt het tegelijk ook wel stads. Terug loop ik via het Oosteinde, of juist nog een extra rondje langs de Vliet. Heerlijk! Het belangrijkste punt uit het verkiezingsprogramma staat voor mij eigenlijk aan het einde: een overheid met een menselijke maat. Als je dát als uitgangspunt neemt, dan vind ik beleidskeuzes voor complexe onderwerpen vaak al een stuk simpeler worden.

  Twitter
 • 8. Leendert Verheij
  Ik ben Leendert Verheij en de lijstduwer van de ChristenUnie. Ik ben oud President van het Gerechtshof in Den Haag. Op dit moment ben ik voorzitter van twee klachtencommissies: de landelijke externe klachtencommissie van Vereniging SchuldHulpMaatje en de klachtencommissie van Stichting Schroeder van der Kolk Bedrijven (o.a. bekend van de Kringloopwinkels). Daarnaast zet ik mij in voor de commissie Kerkrecht en Beroepszaken van de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK).