Alles op alles zetten om vluchtelingen te huisvesten

Rijtjeshuis.jpg
Kees Verschoor 2018 Frank 2021.png
Door Kees Verschoor, Frank Wilschut op 15 september 2021 om 10:38

Alles op alles zetten om vluchtelingen te huisvesten

De commissaris van de Koning Jaap Smit roept alle burgemeesters van Zuid Hollandse gemeenten op om “alles te doen om Afghanen te huisvesten". Alle zeilen moeten worden bijgezet om huisvesting te vinden voor vooral Afghaanse vluchtelingen, aldus de commissaris van de Koning. 

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) verwacht namelijk dat de opvangcentra binnen enkele weken volledig bezet zijn. Er kunnen dan geen nieuwe asielzoekers meer worden opgevangen.

De ChristenUnie-SGP Leidschendam-Voorburg sluit zich aan bij deze oproep van de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester & wethouders (B&W): 

  • Is er extra inzet van Leidschendam-Voorburg nu het COA verwacht binnenkort te weinig plek te hebben?
  • Worden de afspraken tussen Leidschendam-Voorburg en het COA herzien naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in Afghanistan?

Via de beantwoording van de schriftelijke vragen bleek dat de woningmarkt Leidschendam-Voorburg veel moeilijkheden heeft om alles op alles te zetten.

Het college gaat nu op ons verzoek zoeken naar plekken voor flexwoningen waar statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) tijdelijk kunnen wonen. Zulke flexwoningen zijn trouwens niet alleen voor statushouders bedoeld, ook voor starters bijvoorbeeld die geen kans krijgen door hetzelfde woningtekort. Niet alleen de opvang van vluchtelingen lijdt onder het gebrek aan doorstroom naar woningen. Dat beseffen we.

Labels: , ,