ChristenUnie wil beter zicht op duurzaamheid

DSC_0323.JPG
Frank 2021.png
Door Frank Wilschut op 9 maart 2023 om 11:56

ChristenUnie wil beter zicht op duurzaamheid

Om te zorgen dat ook voor de komende generaties onze aarde een goede plek is om te leven, moeten we veranderen, ook in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg. De ChristenUnie wil daarom via een monitor duurzaamheid beter zich krijgen of we als gemeente de juiste stappen zetten om goed voor onze aarde te zorgen.

Fractievoorzitter Frank Wilschut: “De ChristenUnie wil in Leidschendam-Voorburg krachtig inzetten op de beweging die gaande is naar een groene, duurzame samenleving die zich houdt aan de grenzen van de aarde. Nu weten we vaak nog te weinig of de stappen die we zetten als gemeente bijdragen aan dat doel.” 

Daarom heeft de ChristenUnie de afgelopen maanden gewerkt aan een voorstel om beter zicht te krijgen op de verschillende duurzaamheidsdoelen zoals meer groene daken, energiebesparing of afval scheiden. De partij wil elke twee jaar alle duurzaamheidsdoelen in een monitor overzichtelijk bij elkaar. Zo kan iedereen: van inwoner, raadslid tot wethouder duurzaamheid, snel zien of het goed gaat in onze gemeente of dat we iets moeten veranderen. 

Frank Wilschut: “Als we elke twee jaar met elkaar, inwoners, gemeenteraad en wethouder, in gesprek gaan over hoe we onze gemeente duurzamer maken, kunnen we sneller bijsturen als het niet goed gaat. Zo werken we samen aan een duurzame samenleving in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg.”